pátek 13. června 2014

VII. díl

Zdravím!

Snad se dnešní střípek z pohledu Jamese bude líbit. Čeká nás totiž jistý posun v ději Mrkající .

"Ou!" to bylo to jediné, na co se seržant po ránu zmohl. Zvláště když zjistil, že vedle něj leží jeho inspektor. Zatímco se nehlučně porozhlédl po pokoji, tak si rovnal střípky vzpomínek a událostí. Došel tak k závěru, že poté co ho inspektor dostrkal k němu domů, tak musel odpadnout. Podíval se na svoje oblečení a shledal, že je opravdu jeho, což znamenalo..

Ou, shit! Někdo mě musel převlíknout! Panikařil v duchu James. Protože kdo jiný ho tak mohl převlíknout?! A k tomu do jeho vlastního oblečení, což znamenalo, že inspektor byl i u něj doma.

Vír pocitů zasáhl Jamese na tolik, že mu málem přivodil infarkt, ale pomohl mu vyvolat i vzpomínky.

Takže jednu položku ze svého seznamu trapasů si mohl odškrtnout, protože ten, kdo mu pomáhal do jeho současného oblečení, byla doktorka Hobsonová. James věděl, že by se měl cítit krajně nepříjemně, ale doktorka za svůj život viděla tolik nahejch zadků, že jeden navíc to už nic neznamenalo.

Hlavně že to nebyl inspektor! Oddychl si James a vyslal tichý dík nebesům. Poté se pomalu otočil na bok, čelem k inspektorovi, který stále ještě spal. James si ihned všiml, že jeho nadřízený i ve spánku vypadá unaveně a ihned v něm zahlodalo svědomí, že to on je příčinou těch kruhů pod očima.

James věděl, že to dělat nemá, ale člověk míní… A tak nejdřív Robertovi jemně odhrnul z tváře pramínek vlasů a poté zlehka položil své prst na jeho ruku. Smutně se usmál, protože věděl, že tohle je jediná příležitost, kterou nechtěl promeškat. Potichu se nahnul až k inspektorovi a své rty položil na ty jeho. Nebyl to ani polibek v pravém slova smyslu, bylo to jen letmé pohlazení, které mělo hořký nádech.

James se poté pomalu odtáhnul a pohled mu padl na protější zeď, která mu byla díky ležícímu inspektorovi do té doby neviditelná.

Pak se během několika vteřin stalo hned několik věcí. James vystřelil z postele tak rychle a přitom tak nehlučně, že kočky s polštářky na tlapkách by mu to mohly závidět. Proklouznul chodbou, seběhl po schodech do přízemí, v letu chytil své boty, které stály vedle botníku, a ještě bos stál venku před domem. Ruka mu automaticky sjela do kapsy u kalhot, ale balíček cigaret tam samozřejmě nenahmatala. Tak jediné co udělal, bylo, že se schoulil do sedu před domovními dveřmi a složil hlavu do dlaní. Bylo mu tak zle, že se mu chtělo zvracet, ale neměl co, protože žaludek měl prázdný.

"Jamesi," ozvalo se jemný hlas a zlehka se dotkl jeho ramene.

"Nic neříkejte," poprosí tiše štíhlou ženu, která stála jen kousek od něj. Hlavu ale nezvedne.

"Prosím, nic neříkejte," zopakoval seržant svoji prosbu. "Vy jste… jste… inspektorova žena." zašeptal do země. "Celou tu dobu… už od začátku víte…. vy víte, že já… že mám… proboha," Jamesovi se zlomil hlas a chvilku se snažil jen zhluboka dýchat, vůbec nebral v potaz, že vzal jméno Boží nadarmo.

Val respektovala Jamesovo přání a tak se tiše posadila vedle něj. Samozřejmě že všechno věděla, to byl taky důvod, proč tady byla.

"Omlouvám se," zaznělo vedle ní a James konečně zvednul hlavu. "A neříkejte, že nemám za co."

"To opravdu nemáte," odpoví důrazně Val.

James jen nesouhlasně zavrtí hlavou a promne si kořen nosu.

"Inspektor vás taky vidí?" zeptá se James a hlas zcela prost od všech pocitů ho jen a jen usvědčuje.

"Ještě než vám to povím, tak vězte, že Robertovi jsem o vás nic neřekla. Vše co jste mi řekl i neřekl, to vše je jen a pouze mezi námi." uvede věci na pravou míru Val a Jamesovo napětí v ramenou malinko povolí.

"Robert mě nemůže vidět tak jako vy," začne s vysvětlováním Valerie. "S vámi můžu mluvit, či se vás dotknout díky vaší otevřenosti v duchovních otázkách. To Robie je v tomhle ohledu pěkně zabedněný osel!"

James s překvapením pohlédne na svoji společnici, která s mírným ulehčením zjišťuje, že se seržant trochu uklidnil.

"Ano, je to pravda a neříkejte, že není!" James krčí rameny.

"S Robiem komunikuji skrze sny. Jenže ten pitomec si myslí, že jsem jen sen, jeho podvědomí!" Val si nespokojeně odfrkne.

Na další rozhovor již ale nedojde. Prudce se totiž otevřou dveře. "A Ježíši, díky," oddechne si Robie a obejde svého seržanta tak, aby mu viděl do tváře. "Co tady proboha vyvádíš?!"

James hodí rychlý pohled na místo vedle sebe, kde již ale nikdo nesedí, jen rychlý poryv větru mu vžene rozcuchané vlasy do očí.

"Chtěl jsem si zakouřit," vysvětlí James a náznakem vysvětlí marnost svého počínání. A v duchu děkuje Bohu, že je tak dobrý lhář.

Komentáře z Blogu.cz:
1 KATKA KATKA | 4. dubna 2014 v 8:11 | Reagovat
skvělý díl , tak z inspektora máme oslíka :-D Val si tady umí vybrat chvilku ono se říká kam čert nemůže pošle ženskou :-D ještě že to Jamesem nešlehlo po tomhle vydrží už všechno :-D
2 Lex-san Lex-san | Web | 4. dubna 2014 v 14:12 | Reagovat
[1]: Trochu jsem nám Jamese potrápil, slibuju, že už se pro něj bude situace vyvíjet už jen lépe a lépe ;-). Robert je prostě ve věcech duchovního cítění v záporných číslech.
Děkuji za komentář, další díl bude co nevidět ;-).
3 Angela Angela | Web | 5. dubna 2014 v 10:26 | Reagovat
[2]: To bych ti radila, aby byl co nevidět. Proč máš vůbec povídky nastavené na minutu po půlnoci? :D Neříkej mi, že to má co dočinění s povídkou též :D
4 Lex-san Lex-san | Web | 5. dubna 2014 v 15:14 | Reagovat
[3]: To časový nastavení tak nějak vyplynulo z pracovního procesu. A umožňuje to naservírovat povídku mým čtenářům hezky ráno po probuzení ;-)
5 Angela Angela | Web | 5. dubna 2014 v 15:37 | Reagovat
Ale tak na moje povídky se vůbec nekoukej :D Já mám jeden díl cca na 4 stránky (pokud nepočítám ty ehm... delší jednorázovky nebo dvourázovky... nebo Pohnutky) Jinak dnes hodlám přidat Malfoye, pokud to tedy stihnu...

Žádné komentáře:

Okomentovat