neděle 29. června 2014

* 5. díl *

Zdravím!
Snad se bude dnešní střípek líbit.
Robert totiž soptí a odnese to James :(

pátek 27. června 2014

* 4. díl *

Zdravím!

Rozepsal jsem nový cyklus, chjo. Snad taky někdy něco dokončím >:(.

K povídce jasně a stručně. Inspektorovi prostě některé věci nedocházejí... 

středa 25. června 2014

* 3. díl *

Zdravím!

Tak je tady konečně střípek i z Jamesova pohledu. Protože náš milý seržant chápe některé věci rychleji než jeho inspektor.

Pěkné počtení ;-)

pondělí 23. června 2014

* 2. díl *

Zdravím!
Mám pocit, že jsem si na sebe opět upletl bič. Ještě nedávno jsem se totiž radoval, že mám o rozepsaný příběh méně a co se nestane. Včera jsem shlídl nový seriál Dominion a už mi v hlavě začalo šrotovat, že by napsat povídku na tenhle seriál nebylo tak od věci. No, ještě uvidíme, kam mě múza zavede.

A teď k povídce.

Inspektor a jeho seržant už jsou nějaký ten pátek spolupracovníky. Vše klape jak má, ale poklidná budoucnost se nekoná. Hodinky totiž mají svoje plány...

sobota 21. června 2014

* 1. díl *

Zdravím!
A hned vám naservíruji první střípek :).

Stavím zde na scéně ze seriálu, kdy seržant Hathaway na žádost vrchní inspektorky Innocentové vyzvedne navrátivší ho se inspektora Lewise. Ten ze všeho nejdříve navštíví svoji mrtvou manželku...



* úvod *

Zdravím!
Tak jsem tady s novou povídkou. Nejsem si ale jist, jestli ji stihnu obvyklým tempem (nový střípek obden), publikovat celou, ještě než odjedu na Moravu...

Tak to nedopadne, zrovna jsem mrknul do kalendáře a nestíháme to, takže to opět nechám na vás a rozhodněte v anketě, která je umístěná v menu napravo ;-).

A teď k nové povídce. Jedná se o FF na Lewise. Je to z mých rozepsaných povídek nejstarší záležitost a jsem rád, že jsem ji dovedl do zdárného konce ;-)

Tak nebudu zdržovat a pusťte se do čtení.


středa 18. června 2014

Čtvrté dějství

Zdravím!

Tak jsem zpět ;-). Počítač byl spraven a vylepšen a já jsem byl ujištěn, že teď bych mohl mít tak na 3-4 roky pokoj. Tak snad to tak i bude :-P.

A i když mám zítra zkoušku, tak se mi moc nechtělo učit, tak jsem napsal epilog k jedné z povídek, což znamená, že pravidelné přidávání může opět začít s tím, že poslední tři kapitoly mám napsané v ruce a uvidím, zda je přepíši, nebo vás budu mučit čtením mého škrabopisu :DD.

Ale jak už jsem před pár dny slíbil, mám tady pro vás další díl Sherlocka Holmese. Další díly napsané nemám, ale další postup v příběhu vidím v blízké budoucnosti.

Jelikož se jedná o první příspěvek pro tyto stránky, tak je možné, že jsem ještě nevychytal všechny mouchy, a tak mě prosím v případě nějakých zádrhelů o tom informujte ;-).

Užijte si čtení ;-)

sobota 14. června 2014

Yumemiru Otokonoko

Tato manga má 5 částí + 1 bonus a zavede nás do školního prostředí, na chlapeckou střední školu ( jako neobvyklé). A co kapitola, to jeden vztah, a to nejen spolužáků…

 První část


Druhá část

Zenryousei Ginsei Gakuen Monogatari

Lekce první

 

První lekci si odbude Matsushiro Atsuya, dědic jedné významné rodiny. Už od dětsví je mu neustále nablízku jeho přítel a teď na škole i sluha v jedné osobě Oshino Kyousuke. Což je perfektní. Kdo by si nepřát takovýhle komfort, že? Ale vše má i stinnou stránku, Atsuya-sama je neustále obklopen lidmi, kteří po něm chtějí nějakou tu laskavost a jeho to dopaluje. Ale nejvíc ho štve něco jiného - Kyousuke. Ten pro něj sice udělá první poslední, ale to není to, co si Atsuya-kun přeje...

 Lekce druhá

 

Druhou lekci podstoupí mladý profesor - Nakatani Kouta , který právě nastoupil na naši už známou internátní střední školu.
I když je v učitelském povolání teprve nováčkem, už má potřebu hledět si svých žáků. A protože mu leží na srdci jejich dobro (ano takový to kantoři ještě existují, alespoň ve světě mangy ), všimne si, že jeden jeho student - Takamori Ryougo, má až moc absencí. Prostě do hodin nechodí. Ale jeho výsledky tomu absolutně neodpovídají. A tak se, i když ho od toho ostatní profesoři odrazují, vydá nezodpovědného studenta hledat...

Shitsuji wa Oose no Mama ni

 1. kapitola

"V šestnácti se přece nemůžu ženit!?" prohlásí Tokoha, mladý pán vážené rodiny Katsuragi, když mu jeho otec nakáže se oženit. Aby se tomu vyhnul, tak požádá svého komorníka, aby předstíral, že je jeho milenec. Co se ale stane, když Tokoha bude chtít tuto šarádu dohrát do konce?

 

 2. kapitola

Asou jako správný komorník splní každá pánův rozkaz. I ten nejintimnější. Mladý pán je spokojen a svatba je zažehnána. Ale co když se ke slovu přihlásí city?

 3. kapitola

=Polibek jako odměna
Mít bohaté rodiče je někdy na škodu. Tanigawa by o tom mohl vyprávět. Vždycky byl sám. Tedy do té doby, co se u něj objevil vysokoškolák, který ho začal doučovat. Tenhle člověk se pro něj stal tím nejdůležitějším...
Čas ale pokročil a z malého kluka je středoškolák a ze studenta učitel. A nastal čas změn...

4. kapitola

=Nemůžu se dočkat tvé hostiny


Kumi Morisawa má život, jaký by mu mohl kdekdo závidět. Je dědicem jedné z nejvýznamnějších společností v zemi. Má tak peněz a přátel i milenek, co hrdlo ráčí. Může mát vše, ale on přesto není spokojen. Protože je tady někdo, koho mít nemůže.

5. kapitola

=Hranice přirozenosti

Nebýt Shira, tak by Kuro jistě zemřel v mokré krabici na ulici. Díky němu má teď mladý kocourek střechu nad hlavou a milující rodinu, která se o něj stará. Přesto je Kuro zmatený a smutný. Proč jen s ním Shiro nechce být? Neustále si od něj drží odstup. Ale proč?

6. kapitola

= Jako na líbánkách

Tomoyuki a Masaya bývali dříve přátelé, tedy do té doby, než se jejich rodiče do sebe zamilovali a následně se vzali. Teď jsou součástí jedné rodiny. Jejich spolužáci si z nich dělají legraci, že ne jejich rodiče, ale oni se chovají jako novomanželé. Tomoyuki to špatně nese a tomuto označení se vzpírá, zatímco oblíbený Masaya by si dal říct. Bohužel pro něj, Tomoyuki se brání dál...

7. kapitola (závěr)

=Mezi tesáky

Chris je komorníkem u hraběte Luky De la Cuarty. Hrabě se o nej stará od jeho nejútlejšího dětství a Chris také zná největší tajemství hraběte. A to, že je hrabě upír a jako takový potřebuje krev. Bere si ji od rozličného počtu lidí, ale Chrise odmítá. Ten to nechápe, proč jeho pán nehce jeho krev? A poté mu hrabě doporučí, aby odešel...

/////XIV. DÍL/////

Zdravím!

Hned na úvod avizuji, že tohle je přednastavený článek trochu více časově dopředu, než je u mě obvyklé. Důvod je prostý, kvůli počasí, které v posledních dnech vyvádí psí kusy, musím o svůj PC více pečovat. Tudíž ho nepouštím v parných dnech a ani při bouřkách, ptž už se mi stalo, že pak šel do kytek Křičící. Tudíž jsem využil vhodného počasí a článek přednastavil.

A co nám přinese poslední díl téhle povídky? Je to jistý epilog a vy, kteří máte rádi Sam si přijdete na své Mrkající. Jinak mám sice napsanou další povídku a několik ve stádiu rozepsanosti, ale nevím, kdy je zveřejním, protože vzhledem k počasí budou jistě všichni trávit svůj čas venku a ne u PC čtením povídek.

Takže já se loučím a vy si užijte poslední střípek Mrkající.

/////XIII. DÍL/////

Zdravím!

Tak se nám pomalu ale jistě dostáváme do zdárného finále. Jak se Harold a John vypořádají se současným stavem věcí?
Přeji příjemné počtení Mrkající.

/////XII. DÍL/////

Zdravím!

Tak do třetice všeho dobrého se nám Stroj zaangažuje.

/////XI. DÍL////

Zdravím!

Tak pokračujeme v nastoleném tempu. Stroj nám opět vzal situaci do vlastních "rukou".
Pěkné počtení Mrkající.

/////IX. DÍL////

Zdravím!

Nejdřív musím trochu vyventilovat pocity z posledního dílu třetí sezony Person of Interest. Věděl jsem, že to bude síla, ale to co scénáristi předvedli mi vyrazilo dech! Překvapený Jen jsem si pořád říkal - To nám nemůžou udělat! Ještě štestí, že je potvzená další série, protože takhle zakončenej příběh by sice byla vážně pecka, Překvapený ale člověk pořád chce nějaký ten příběh s dobrým koncem. Buď jak buď, ten konec mě vážně dostal, takže jsem místo čtení knížky na zkoušku začal psát novou povídku (a je mi úplně jasný, že teď se vyrojí hafo fanfikcí, už se na ně těším Úžasný), která už má kolem 1800 slov a jedu dál.

To jen tak na okraj a teď k aktuálnímu střípku.
Když jsem ho psal, tak jsem si k němu pustil díl, od kterého se dnešní střípek odráží. Neříkám, že to bez něj nepochopíte, ale pokud by se našel zájemce, tak vám sem hodím odkaz. Koukněte a pak napište komentář, protože já jsem toho názoru (a spousta ostatních autorů FF se mnou souhlasí), že je to díl na náznaky velice bohatý Úžasný.

Pro ilustraci těm, kterým se nebude chtít celý díl stahovat, sem přidávám jen menší ukázku toho, s jakým číslem (a to doslova) se museli John s Haroldem vypořádat Úžasný.




/////X. DÍL////

Zdravím!

Tak už mě trochu pustilo to šílení kolem konce tohoto seriálu (stihl jsem zatím napsat 6 kapitol Mrkající nové povídky) a můžu zase trochu fungovat. Což je sice dobře pro mě, ale špatné pro vás, mé čtenáře, protože přísun povídek zůstane nezměněn Nevinný.
Původně jsem následující myšlenku chtěl nacpat do jednoho střípku, ale jelikož se z toho vyklubala pro mě celkem nosná záležitost, tak je z toho střípků více.
Užijte si čtení.

Shrnutí: Stroj kuje pikle.

/////VIII. DÍL////

Zdravím!

Jsem rád, že si vás Shawová získala. Úžasný Zprvu jsem ji sice osobně nefandil, protože mi přišla jako jistý přívažek k Johnovi a Haroldovi, ale Sameen ukázala, že je plnohodnotnou postavou. (Plus nepálí ani za Haroldem ani za Johnem Úžasný, ale naopak je hezky nechává spolu a dělá na ně i skvělý narážky Úžasný.)

Takže tady je pro vás menší ukázka, protože v tomhle střípku se nám Sam opět předvede Úžasný. Jen nevím, proč videí s ní není na youtube víc Nerozhodný.

/////VII. DÍL////

Zdravím!

Nevím, jestli jste si všimli kolonky vlevo, která udává, jak jsem na tom s psaním jednotlivých povídek. Pokud ne, tak se teď jen trochu pochlubím a hlavně vás informuji, že mám dopsanou další povídku na Person of Interest. Je sice kratší, ale je. Úžasný
Nevím, jestli jsem vás tímhle fandomem uchvátil, protože komentářů mám pomálu (tímto děkuji KATCE, která pilně komentuje každý můj výtvor Líbající), ale dle statistik návštěvnosti mám asi již nějakou stálou čtenářskou základnu a pár lidí mi sem denně zajde. Takže i těm děkuji, protože jsem toho názoru, že zanechat komentář není nutností, ale jen příjemnou odezvou Mrkající.

A teď ke střípku... Shrnutí: První polibek je za námi a nejistá budoucnost před námi.

/////VI. DÍL////

Zdravím!

Tak dnes ani nepřidám žádné shrnutí, abyste šli do dalšího střípku zcela nepřipraveni S vyplazeným jazykem. Takže, směle dál...

/////V. DÍL////

Zdravím!
Dnešní střípek bude mít v režii doktor Farooq Madan. Jeho postava opravdu figuruje v seriálu a opravdu již měl s Johnem tu čest.

Jen pro vaši představu menší ukázka, než se pustíte do čtení Mrkající.




/////IV. DÍL////

Zdravím!
Dneska jen krátce a stručně S vyplazeným jazykem.

Shrnutí: Když Harold dorazil do knihovny, udělalo se mu špatně.

/////III. DÍL////

Zdravím!

Tak jsem zpět. Ve zdraví jsem přežil naše hlavní město, takže vám sem můžu přihodit další střípek. Mrkající
Zase menší vysvětlení. Grace je Haroldova snoubenka, která ho považuje za mrtvého. Harold ji při tom nechal, protože ji tak ochránil před lidmi, kteří ho chtějí zabít. John ji zná, krátce se s seznámí.

Shrnutí: John učinil rozhodnutí.

/////II. DÍL////

Zdravím!

Nejpre začnu trochu organizačně. Dneska navečer jedu do Prahy, pryč ze svého bytečku a hlavně pryč od internetového připojení. Domů se pak vracím v pátek odpoledne. A tak jsem se rozhodl, že páteční střípek vám posunu a hodím vám ho sem až v sobotu, tak jen abyste nebyli zklamaní Mrkající.

A teď něco k příběhu. Tentokrát půjde jen o drobnou poznámku. Víte, jak se určuje lokace dle hodinových ručiček, tj. dle postavení ručiček na ciferníku? Když někdo např. řekne, že daná překážka je na 6 hodinách, tak je přímo za vámi. Znáte, že jo? Mrkající No a takhle polohu blíže specifikuje i Stroj. A trochu tak Johnovi zavaří.
Užijte si čtení Mrkající.

/////I. DÍL////

Zdravím!

Dneškem počínaje začínáme s novou povídkou a též s novým fandomem. Ty nejzákladnější informace jsem už poskytl před pár dny a pokud bude třeba něco dovysvětlit, vždy to půjde ruku v ruce s následujícím střípkem Mrkající.

Něco k názvu celé povídky... Mám český jazyk hrozně rád, líbí se mi jeho pestrost a variabilita, bohužel jak Person of Ineterest sleduji již třetím rokem v originálním znění, tak prostě používám některých termínů v angličtině. A mezi ně patří i právě Irrelevant number, protože překlad nedůležité číslo mi prostě nejde z pusy. A pak je tu další pojem, nebo lépe řečeno jméno. John pro mě vždycky bude Mr. Reese, a i když jeho příjmení skloňuji, tak to pan tam prostě nedám. (Plus mám rád, jak to zní, hlavně když ho tak oslovuje Finch Nevinný.) Je ale zvláštní, že se slečnou Shawovou ten problém nemám Mrkající.
Jinak text psaný velkým písmem je vyhodnocování údajů pod taktovkou Stroje. A je to zcela moje know-how, protože i když Stroj v seriálu mluví, tak se shluk písmenek mihne v záběru tak rychle, že je třeba použít stopku, pokud má divák zájem si text přečíst. Plus Stroj funguje jako PC a jelikož jsem na tuto oblast spíše samoukem, tak jsem pro Stroj prostě zapojil spíše fantazii než programátorskou (ne)znalost Mrkající.

Je to sice hodně jiné oproti Lewisovi, ale doufám, že Johnovi a Haroldovi dáte šanci.

Užijte si střípek Mrkající.

Úvod

Zdravím!

Na tenhle úvodní článek k nové povídce jsem musel chytit slinu a zároveň jsem se zařekl, že vám jej sem hodím s menším předstihem před samotnou povídkou, abych vás s protředím této FF seznámil. Ti, kteří tento seriál znají, ať radši tuto moji snahu o shrnutí přeskočí. Snažil jsem se sice vyvarovat větších spoilerů pro ty, kteří seriál sledují v češtině, ale i tak je další čtení na vlastní nebezpečí. S vyplazeným jazykem

Osmý dotek

Zdravím!

Předem se chci omluvit za případné nesrovnalosti, ale dnešek byl opravdu zabijácký Překvapený. Člověk mého ražení v tomhle vedru neumí fungovat a to jsem ještě měl zkoušku a pak jsem se hezky opékal na zastávce a cestou domů. Počítač v tomhle parnu přes den nezapínám, protože nechci ohřívat byt, který už je teplotně na hranici snesitelnosti pro mě i mé činčily.

A teď něco ke střípku. Jak už jsem psal je to epilog, tak snad se bude líbit. Vězte, že zatím nemám dopsanou další povídku, ale mám pro vás menší překvapení, tak snad ho uvítáte Mrkající.

Shrnutí: Příležitost dělá zloděje. Kdo komu co ukradne?

Sedmý dotek

Zdravím!

Tak tady je avizovaný pečovací střípek.

Užijte si čtení S vyplazeným jazykem.

Šestý dotek

Zdravím!

Přáli jste si někdo Megan? Tak tady ji máte S vyplazeným jazykem.

P.S. Na úvodní stránce blogu.cz je opravdu "zajímavý" článek o FF. Nevím, co mi víc zvedalo obočí, jestli to, že 13 letá holčina tvrdí, to co tvrdí, nebo komentáře pod článkem. Zatím jsem se opanoval, ale asi se taky zapojím do diskuze. Protože článek je sice FF, ale proč nepřihodit názor slashaře? Úžasný

//EDIT: Tak už pod článkem visí i můj komentář, tak snad se dožiji dalšího svítání Úžasný.