pátek 13. června 2014

XVII. díl

Zdravím!

Tak a je to tady! Konec tohohle příběhu, respektivě tohle je předposlední střípek, ten poslední je jakýsi epilog.

Shrnutí: Robie už nám zná fakta, jak s nimi naloží?

Užijte si střípek Mrkající.



"Počkej, myslel jsem tohle," prohlásí Robert a natáhne se přes Jamese, aby mu ukázal, co měl na mysli. V ten moment James ztuhne a inspektor si dovolí vnitřní malý úšklebek. Mělo by mu být Jamese líto, ale tentokrát ho to Něco celkem rychle a účinně přehlasovalo.

Já mu dám, plánovat takovou pitomost!

Už jen z vidiny Ezry po Jamesově boku se mu dělalo nevolno. Proto rázně zakročil. A využil každou příležitost, každý náhodný dotek, aby Jamesovi jasně ukázal, jak pošetilý ten jeho plán je. Teď, když věděl, co má hledat, si byl každé Jamesovy reakce vědom. Každé jeho ztuhnutí, pohled zabodnutý do země, to všechno bylo balzámem pro inspektorovu duši. Tak hrozně se bál, že svým prozřením Jamese ztratí. Že přijde o ten vztah, co mezi sebou mají, že byl ochotný dál hrát slepého vůči sobě a svým citům, jen aby měl Jamese u sebe.

Jak byl pošetilý, když si myslel, že to zvládne. Že ukočíruje svoje pocity. Že mu nebude vadit každý, který se kolem Jamese jen otočí a komu on věnuje byť jen letmý úsměv.

A za to kde teď je mohl poděkovat třem ženám z jeho rodiny. Val, která vždycky věděla líp než on sám, co v životě potřebuje. Lynn, která až s hrůznou bravurností dokázala splétat intriky. A Elise, která již v takhle útlém věku byla znalcem lidských povah. Všechny tři mu pomohli k jeho současné pozici. Teď už to bylo jen a jen na něm.


A jak bylo vidno, bylo třeba jednat rychle, protože ten pitomec Ezra nechápal, že pro něj tady prostě není místo, a už se zase hotovil k Jamesovi. Robert proto neváhal, chňapnul rozpačitého Jamese za ruku a odtáhnul ho do soukromí, aby mu dal jasně najevo, že jediný, kdo si na něj smí dělat nároky je jen on sám.

Komentáře z Blogu.cz:
1 KATKA KATKA | 24. dubna 2014 v 9:20 | Reagovat
Jamas musel být v šoku co se to najednou děje a co se za zavřenými dveřmi dít bude :-D už se těším na epilog a přitom se mi snimi nechce loučit :-( moc jsem si to s nimi užila děkuji :-D
2 Lex-san Lex-san | Web | 24. dubna 2014 v 9:43 | Reagovat
[1]: Já též děkuji za tvé vytrvalé komentování :-)
Sice nám příběh finišuje, ale další povídky se již píší. Snad se bude epilog líbít ;-).

Žádné komentáře:

Okomentovat