sobota 14. června 2014

/////V. DÍL////

Zdravím!
Dnešní střípek bude mít v režii doktor Farooq Madan. Jeho postava opravdu figuruje v seriálu a opravdu již měl s Johnem tu čest.

Jen pro vaši představu menší ukázka, než se pustíte do čtení Mrkající.






Doktor Madan s lehkým kývnutím poděkoval své ženě za přinesený čaj a počkal, až si sama sedne. Věděl, že je zvědavá a čeká na vysvětlení, které jí její manžel dlužil.

"To byli oni?" zeptala se Anís a její muž přikývl. "Máš pravdu, jsou zvláštní."

"Zvláštní? Nepoužil bych zrovna tohle slovo pro lidi, kteří chodí k doktorovi s hotovými penězi a nemocnice je pro ně sprosté slovo," reaguje Farooq, který je za své hudrování odměněn jemným úsměvem.

"Přesto si jim pomohl. A pomáháš pořád," odvětí Anís. "A neříkej, že je to kvůli těm penězům."

Farooq se pohodlně opřel a dal své ženě za pravdu. Opravdu to nedělal kvůli penězům, jejichž hodnota byla více než štědrá. Riziko těchto nelegálních ošetření na sebe bral z důvodu, který si sám nedovedl vysvětlit. Dělal to, protože mu to tak připadalo správné a Anís to moc dobře věděla. Vše jí řekl, když ji i s celou rodinou uvítal tady ve Státech. O tom, jak se mu jedné noci v márnici zjevil muž, který o něm věděl až moc, a za peníze, které pomohli jeho rodině, si koupil jeho lékařské schopnosti i mlčenlivost. Od toho dne se u něj sem tam objevil ten vysoký mlčenlivý muž, o kterém se dozvěděl jen to, že se jmenuje John. Ošetřil mu všelijaká zranění a on pak zase potichu zmizel.

Dnes to bylo jiné. Už jen to, že za ním John nepřišel, ale že mu zavolal, bylo podivné. A znamenalo to problémy. Doktor ale i tak sebral svoji lékařskou brašnu a vyrazil na místo určení.

Ještě teď, v teple domova, s teplým silným čajem v ruce a s milovanou Anís po boku nechápal, jak se mu povedlo velice těžce zraněného muže dopravit k sobě domů a vytáhnout ho z toho nejhoršího. To, že se u nich objevil ještě Johnův šéf s belgickým malinois po boku, ho už ani nepřekvapovalo. Poté přišla ještě drobná štíhlá žena, která kromě zbraně za opaskem měla i lékařské vzdělání, protože dokázala ocenit práci, kterou Farooq odvedl.

Když byl Haroldem ujištěn, že John bude mít odpovídající lékařský dohled i vybavení, tak je všechny tři i se psem propustil.

"Něco ale bylo špatně, že?" zeptala se tiše Anís a vytrhla Farooqa z jeho myšlenek. "Harold měl o Johna strach. To bylo očividné a není se co divit. Ale měla jsem pocit, že měl strach z toho, že ho může ztratit. A teď nemyslím to, že by John umřel, ale to že by už nebyl s Haroldem."


Farooq se podíval na svoji ženu a opět se musel sklonit před její všímavostí.

Komentáře z Blogu.cz:
1 KATKA KATKA | 7. května 2014 v 11:53 | Reagovat
Jedno je jisté vybrala jsem si špatné povolání já blbka :-D ale oni jsou opravdu skvělí jeden za všechny a všichni za jednoho :-)
2 Lex-san Lex-san | Web | 7. května 2014 v 11:58 | Reagovat
[1]: Jj, Harold Johna nikde nenechá ;-). Zrovna se chystám na předposlední díl současné řady. Musím někde nasát inspiraci :-D.
Díky za komentář ;-).

Žádné komentáře:

Okomentovat