čtvrtek 12. června 2014

Kapitola třetí - Nechtěný společník

Přeji pěknou neděli!
Házím sem další pokračování Světla v temnotách, nějak mě ten cyklus chytil, tak uvidíme, jak mi to půjde. Nicméně to berte jako malý úplatek, poněvadž od pondělí mám zase školu a aby toho nebylo málo, tak mě čekají zkoušky, tak nevím, nevím, jak budu stíhat.

Ale zpět ke kapitole, kde bude vystupovat spíše Gabriel s Belialem a budou se dít věci... 

O nic jsem se Vás neprosil," oddychoval Tristan, ale na víc už se nezmohl. Na klidu mu ani nepřidával fakt, že se zase až moc blízko ocitl tak atraktivní bytosti. Nic nepomáhalo, že si neustále opakoval, že je to archanděl a ti jsou přece vždycky … no krásní. Sice se tohle slovo hodí spíše pro dívku, ale jiné mě zrovna nenapadá. A pak, když ho šedovlasý archanděl vzal do náruče a přenesl ho přes pokoj zpět na pohovku, tak mladý lovec démonů jen skřípal zuby.
To chodí někam posilovat nebo co, že má takovouhle postavu?! Pak ale zrudnul, když si uvědomil, kam až se jeho myšlenky zatoulaly. Jen doufal, že si toho nikdo nevšiml.

"Myslím," vložil se do toho Gabriel a vyvinul se Belialovi konečně z objetí, "že by bylo nejlepší, kdyby nám tady ctěný návštěvník konečně objasnil důvod své návštěvy." a radši se od Beliala udržoval odstup, což knížete temnot pobavilo.

"Jak už jsem řekl," odpověděl s úsměvem na rtech, "pro tentokrát spojíme síly a zamezíme odcizení jisté věci."

"É… jisté věci?" zeptal se Zachariel. "O jakou věc tady jde?"

"O Knihu Světla," zašeptal Gabriel.

"Správně!" zvolal Belial a úslužně zatleskal. "Jak jsem si myslel, opravdu jste velmi dobře informován," pochválil Gabriela. Dotyčný po něm jen střelil pohledem a situaci nijak nekomentoval.

"A tak Váš šéf vybral Vás, Zacharieli, abyste spolu s člověkem, kterého pro změnu zase vyberu já - abyste našli toho, kdo o Knihu usiluje a vrátili ho tam, kam patří."

Potom, co Belial domluvil, se v místnosti rozprostřelo ticho. Každý se v duchu zaobíral tím, co by se mohlo stát, kdyby se Kniha dostala do nepovolaných rukou.

"No tak dobrá," ozval se Tristan a zvedl se dnes už podruhé z pohovky. "Když už jsme si všechno řekli, tak není důvod tady posedávat. Jdeme," tímto pokynul Zacharielovi, aby ho následoval.

"Tak to zase prr," zpěčoval se šedovlasý archanděl. "Chápu, že je to velmi důležité, najít toho dotyčného, ale právě proto, nemyslíte si, že by bylo lepší poslat někoho jiného, než tohohle kluka?" otázal se Zachariel a svůj dotaz adresoval Belialovi.

"No právě proto s Vámi posílám Tristana."

"Berete to jako vymítat čerta ďáblem?" zapitvořil se Zachariel. "I když uznávám, že na druhou stranu to bude velmi zajímavé sledovat jak se démon…"

"On ale …" skočil mu do Gabriel, ale i on byl přerušen.

"Tak si tu podívanou nenechte ujít," zasyčel Tristan. Poklonil se Belialovi, natáhl si na hlavu kapuci a rychlým krokem opustil místnost. Zachariel jen povytáhl překvapeně obočí, nicméně svého nového druha ve zbrani následoval. A tak spolu v místnosti zůstali jen Gabriel s Belialem.

"Tak co kdyby ste zvednul kotvy i Vy?" navrhl Belialovi Gabriel a jal se ho vystrkovat z místnosti. "Myslím, že za jeden večer toho bylo až dost, takže sbohem!"

"Ale, nebuďte takový," zavrněl Belial a zapřel se tak, že s ním Gabriel, se svojí nynější silou, nemohl pohnout.

"A co!" zlobil se dotyčný archanděl a opřel se o Beliala co to šlo. Ten se jen usmál a o krok poodstoupil, což Gabriel nečekal a nestihl nečekanou situaci ustát. Zavrávoral a … A opět skončil v ďáblově náručí.

"No vidíte," odpověděl s potlačovaným smíchem Belial. "Vy mě prostě nechcete pustit." A než se zmohl tmavovlasý archanděl na odpor, obtočil mu kolem pasu opět své ruce a zabránil mu v případném útěku.

"Proč?" zlobil se Gabriel. "Proč mi tohle děláte? Myslel jsem, že vším nebeským pohrdáte!"

"Tak to ale není," odpověděl klidně kníže temnot. "Mně nevadí andělé, či cokoliv jiného, proto že jsou andělé, ale vadí mně jejich chování. A to je důvod, proč se mi líbíte právě Vy," pokračoval Belial a s úsměvem shlédl na rudnoucího Gabriela.

"Trochu si protiřečíte. Nezdá se Vám?" pravil Gabriel a když ho kníže temnot pustil, tak od něj odskočil, jako kdyby ho měl v nejbližším okamžiku uštknout ten nejjedovatější z hadů.

" Nemyslím si," podotknul Belial a dále to nijak nerozváděl. "Ale důvod, proč se mně jen tak nezbavíte, není jen Vaše pěkná tvářička, i když to samo o sobě už je dost, ale to, že když oni dva pracují v terénu, tak na nás zbyla ta nudnější část."

"Na nás?" podivil se Gabriel a radši si sedl na právě uprázdněnou pohovku. Bylo toho na něj v poslední době trochu moc. Kdyby měl 100% svých sil, tak by takovou eskapádu přešel jen s úsměvem, ale teď? Teď je na dně. Nejradši by si zalezl do postele a spal minimálně týden. Ale to bohužel nejde, povzdechl si v duchu. Nejen že budeme honit někoho, komu se zachtělo Knihy, ale mám tady nakvartýrovanýho ďábla, který se odmítá hnout a se kterým momentálně nehnu.

Belial ho zatím mlčky pozoroval a čekal. Mohl bych si přečíst v jeho myšlenkách, o čem právě přemýšlí, ale… Ale nějak to nešlo. A Belial si musel chtě nechtě přiznat, že by ho nesmírně potěšilo, kdyby mu tenhle tvrdohlavý archanděl začal důvěřovat. Ale na to si chvíli asi počkám, zamručel si pod vousy a sehnul se k němu. A Gabriel se ani nenadal a byl jedním dotekem poslán do říše snů. Poté ho Belial vzal do náruče a odnesl do druhého pokoje, kde tušil ložnici.

"Hmm, nic moc," ohodnotil místnost z jedním lůžkem. "Tak teda nevím, jak se na téhle posteli vyspíme." Ale na druhou stranu z toho měl nehoráznou radost. "Už se těším, až se zbudíš, Gabrieli," zašeptal a jemně ho položil do peřin. Sám se trochu odstrojil, ale jen trochu, nechtěl zkoušet už tak napínané archandělovy nervy a vklouzl pod peřinu k němu.

Gabriel ho ale též překvapil. Jakmile si totiž Belial lehnul, okamžitě se k němu přitulil.
A helemese, to bude tedy příjemná noc, uculoval se kníže a přitáhl si spícího anděla ještě blíže k sobě. Neubránil se tomu, aby si nepřičichl k jeho vlasům. Byla sice pravda, že anděle a jinou nebeskou havěť neměl rád, ale Gabriel byl výjimkou. Andělé Belialem opovrhovali za to, čím byl. Vyčítali mu, že chce chudákům lidem jen ubližovat a kdesi cosi. Neuvědomovali si, že sami lidé v ubližování a zraňování se navzájem nepotřebují nijak radit. Zvládnou to hravě sami. Tuhle smutnou pravdu znal i Gabriel a nijak se s ní netajil. Proto radši sestoupil na zem, kde mohl být daleko užitečnější. Bohužel musel za to zaplatil většinou svých schopností. Pokud Belial věděl, zůstala mu jen schopnost léčit.

I když se mnou v hloubi duše souhlasí, přece mě nemusí, povzdechl si neďáblovsky Belial. Otázkou zůstává proč? Vadí mu veškeré dotyky. Jen Tristana pustil k sobě, ale to je něco jiného. Tak proč? Někdo mu ublížil? Pokud ano, tak už teď je mrtvý!

Po této krvelačné myšlence se ale uvolnil a jal se kochat pohledem na Gabrielovu spící tvář, dokud sám neusnul.
Komentáře z Blogu.cz:


1 Kira-chan Kira-chan | Web | 3. ledna 2010 v 12:42 | Reagovat
skvělé *.* nemůžu se dočkat co bude Gabriel dělat až se probudí v jeho náruči =D
2 Lachim Lachim | 3. ledna 2010 v 12:55 | Reagovat
Tak nějak nevím, která dvojice je lepší. Snad se rozhodnu u pokračování. Rychle prosííím!!!!!!
3 VaniLee VaniLee | Web | 3. ledna 2010 v 12:56 | Reagovat
Myslím, že Gabriel poránu utrpí lehký šok.. No, možná spíš dost těžký..XD
To se nám to komplikuje.. Muhehehe..
Už se těším na pokračování..
4 angelique angelique | Web | 3. ledna 2010 v 17:19 | Reagovat
Úžasné, prosto úžasné ako aj predchádzajúce kapitoly a v podstate celý tento príbeh XD. Už sa teším na ďalšiu kapitolu a prajem ti veľa šťastia v škole so skúškami =)
5 Teressa Teressa | 3. ledna 2010 v 17:58 | Reagovat
nadherna kapitola=) uz sa neviem dockat pokracovania =) dufam ze bude coskoro =) by ma zaujimalo ako sa Gabi zatvari ked sa prebudi =) rychlo prosiim pokracko =)
6 Keiro Keiro | Web | 3. ledna 2010 v 22:11 | Reagovat
To asi nebude zrovna probuzení podle Gabrilova gusta, což? :o) Nevadí, myslím, že Belial použije veškeré své přesvědčovací schopnosti, aby ho aspoň trochu uklidnil. :o)
Docela mě zajímá Tristanova minulost. A Gabrileova. Copak se jim asi stalo? A kdo je Richard z úvodu cyklu?
Jen hezky další pokračování, abychom dostali odpovědi na otázky. :oD
7 bacil bacil | 4. ledna 2010 v 17:41 | Reagovat
krása, už se těším na další dílek. Hlavně na to raní probuzení, to bude překvápko.
8 Misuki Misuki | Web | 5. ledna 2010 v 21:09 | Reagovat
proč já tak žeru tvoje psaní....:-*..opět krásné
9 Gel-chan Gel-chan | Web | 5. ledna 2010 v 22:16 | Reagovat
Nádherné, uáá mě se víc zamlouvá pán pekelný aristokrat s 'barmanem' archandělem xD-
10 Zuzka Zuzka | Web | 6. ledna 2010 v 7:01 | Reagovat
souhkasím s ostatními, prostě krásná povídka s krásným dějem, skvěle napsaná .... no prostě dokonalé :)smekám klobouk (nějak si ho na tý hlavě musíš domyslet) už se tesim na dalsí dílek :)
11 Akyra Akyra | Web | 6. ledna 2010 v 15:43 | Reagovat
he co říct když bylo vše řečeno?:D pokračování!!!!
12 ?????? ?????? | 7. ledna 2010 v 10:37 | Reagovat
Dovoľ, aby som ťa upozornila na jeden veľmi závažný fakt. A to, že Gabriel je, hneď po Michaelovi, najsilnejší Archaniel. A preto pochybuje, že niekto tak silný ako on, by so sebou nechal len tak ľahko manipulovať Padlým. A hlavn, keď je ten Padlý Belial.
13 Lex-san Lex-san | Web | 7. ledna 2010 v 11:00 | Reagovat
Velmi děkuju za upozornění, ale jak jsem psal v úvodu, o náboženství z teologického hlediska nemám takové znalosti, abych se o ně mohl v tomto cyklu bez uzardění opřít. A tak, jak už jsem zmiňoval, se tento příběh bude odehrávat na jiné planetě a zcela s jiným bohem. Jediné, co jsem si neodpustil je vypůjčení si několika jmen. Toť jediná společná věc. Ale i tak doufám, že se cyklus bude i dál líbit...
14 elri elri | Web | 8. ledna 2010 v 0:42 | Reagovat
To se tak krásně a lehce četlo...Bylo to až absolutně nádherné. Tak tedy Fiat lux a těším se na další díl!!!:-)
15 KaT KaT | 23. ledna 2010 v 21:46 | Reagovat
rozteklé máslo na pánví je tužší než já. No jednička. krásné. Nedivím se, že jsi tolik oblíbený, krásně píšeš. Krásný příběh v perfektním obalu.
16 Darky Darky | Web | 22. dubna 2012 v 21:08 | Reagovat
Nedokážu se nepozastavit nad stylem, kterým píšeš. Má něco do sebe - dokáže člověka vtáhnout tak, že se od té obrazovky nemůže odtrhnout! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat