sobota 14. června 2014

/////III. DÍL////

Zdravím!

Tak jsem zpět. Ve zdraví jsem přežil naše hlavní město, takže vám sem můžu přihodit další střípek. Mrkající
Zase menší vysvětlení. Grace je Haroldova snoubenka, která ho považuje za mrtvého. Harold ji při tom nechal, protože ji tak ochránil před lidmi, kteří ho chtějí zabít. John ji zná, krátce se s seznámí.

Shrnutí: John učinil rozhodnutí.



John jen zatnul zuby a držel. Další kopanec do žeber už ani necítil. Stejnak bude brzy konec, protože jak on, tak i druhá strana věděli, že nic neřekne. Jak by mohl?

Bylo zvláštní, jak život člověka určují rozhodnutí, na která má jen zlomek vteřiny. John věděl, že když Haroldovi dneska večer zalže, tak ho to bude stát život. Přesto nezaváhal. Před třemi roky mu Harold změnil život. Kdyby nebylo něj, John by jistě ty tři roky života neprožil. A že ty roky stály za to. Každá chvíle z té doby byla cennější než celý dosavadní Johnův život.

A John si ty tři roky užíval. Nejen, že jeho život dostal smysl, ale byl tu i Harold. Když ho John poznal, skutečně poznal, tak věděl, že je třeba vytyčit hranici. Čáru, za kterou prostě nesměl. A to ani on ani jeho myšlenky.

Harold ho bral jako svého přítele, kolegu a člověka, ze kterého je zodpovědný. Jeho starost John nesměl zaměnit za nic jiného. I když si to přál sebevíc. Haroldovo srdce již měla ve svém držení Grace. Což byl ten nejlepší člověk, kterého Harold mohl dostat. Kdyby John měl jedno jediné přání, které by mu zaručovalo, cokoliv by chtěl. Tak by si přál, aby se Harold mohl vrátit ke Grace. Aby se změnily okolnosti a jim dvěma by nic nehrozilo. To by bylo -

Proud myšlenek mu přerušilo prudké vytažení na nohy. Ozvala se jeho žebra a jemu se před očima roztančily hvězdičky.


> NE/DŮLEŽITÉ ČÍSLO
> OSOBA - REESE, JOHN
> NÁRŮST OHROŽENÍ ... 85, 90, 95%
> BEZPROSTŘEDNÍ OHROŽENÍ NA ŽIVOTĚ
> KONTAKTOVAT ADMINA ...
> ERROR - ROZPOR - KONTAKTOVÁNÍ ADMINA = OHROŽENÍ
> NOUZOVÝ SCÉNÁŘ ... ZAHÁJIT

"Takže naposledy, kde je tvůj šéf?" zeptá se jeden z nich, i když ví, že je to jen pro formu. Reese jen pozdvihne natržený koutek. Ani za odpověď, byť zamítavou, mu ta parta násilníků nestojí. Harold byl v bezpečí. Méďa a Shawová na něj dají pozor a na ničem další nezáleželo.

"Tak dobře, jak chceš."


A dalším zvukem, který se rozlehl v jinak tiché a prázdné uličce, byl výstřel.

Komentáře z Blogu.cz:
1 KATKA KATKA | 3. května 2014 v 14:02 | Reagovat
Ještě že tak trochu tuším že bez Johna to nejde , jinak bych snad měla srdeční zástavu , teď mě strašně moc zajímá kdo nám ho zachrání že by Méďa sázím na Méďu je to zlatíčko :-D a co Praha ještě stojí , no v blesku nic nepsali tak snad jo :D
2 Lex-san Lex-san | Web | 3. května 2014 v 14:25 | Reagovat
[1]: Bez Johna to vážně nejde. Pomoc přijde , ale kdo to bude, to neprozradím :-D.
Díky za odezvu a těš se na další pokračování ;-).

Žádné komentáře:

Okomentovat