sobota 14. června 2014

/////II. DÍL////

Zdravím!

Nejpre začnu trochu organizačně. Dneska navečer jedu do Prahy, pryč ze svého bytečku a hlavně pryč od internetového připojení. Domů se pak vracím v pátek odpoledne. A tak jsem se rozhodl, že páteční střípek vám posunu a hodím vám ho sem až v sobotu, tak jen abyste nebyli zklamaní Mrkající.

A teď něco k příběhu. Tentokrát půjde jen o drobnou poznámku. Víte, jak se určuje lokace dle hodinových ručiček, tj. dle postavení ručiček na ciferníku? Když někdo např. řekne, že daná překážka je na 6 hodinách, tak je přímo za vámi. Znáte, že jo? Mrkající No a takhle polohu blíže specifikuje i Stroj. A trochu tak Johnovi zavaří.
Užijte si čtení Mrkající.



Tiché upozornění na příchozí smsku přiměje Mr. Reese sáhnout do kapsy saka a vytáhnout mobil.

12H

Mr. Reese pozvedne obočí a dle pokynu z smsky se podívá přímo před sebe a nic zajímavého nevidí. Už chce mobil vrátit zpět do kapsy, když mu pohledne sjede ke špičkám jeho bot. Na podlaze ležela kniha. Mr. Reese jen udiveně zakroutil hlavou. Co taky mohl čekat od Stroje, kterého sestavil někdo jako Finch. Stroj, který se stará o knihy. Stroj, který komunikuje skrze knihy. Opravdu paradox moderního světa.

Sebere knihu ze země a podle signatury ji umístí do příslušné police. A s myšlenkou, že se tady co nevidět objeví Shawová, se přesunul ke dveřím. A opravdu, cvakot Méďových drápků dával tušit, že tomu tak je.

Skříp!

Opravdu divný zvuk, který přitáhl okamžitě pozornost mlčenlivého muže.

Následující skříp bylo hlasitější a táhlejší.

A poté se vše seběhlo až příliš rychle. Celá jedna řada polic umístěných u dveří se sesunula jako domino. A zapřela se o dveře, zrovna když Shawová vcházela. Rychle zaklapnuvší dveře pak prudce vrazily do Shawové, která s sebou nesla kelímek s čajem pro Finche (Sencha zelený čaj). A zlila tím Mr. Reese, který se snažil odvrátit neodvratné.

"Máš štěstí, že ten čaj cestou sem vychlad´." okomentuje situaci Shawová a pokračuje směrem k počítačové centrále a Méďově pelíšku.

Mr. Reese jen mlčenlivě sjede pohledem svoji mokrou košili a následně změť knih povalujících se na zemi.

"Co se to - ?" z poza rohu vykoukne Finch. "Co jste to udělal, Mr. Reesi!?"

"Jen jsem vrátil knihu do police," odvětí s kamenným výrazem John.

"Pokud mají vaše činy takovéto následky, tak bych vás prosil, abyste se příště této činnosti vyvaroval." odpoví kousavě Finch a vrhne se napravovat škody způsobené neopatrností svého kolegy.

John se sice nadechoval k odpovědi, ale pak radši nic neřekl. Tvrdit Finchovi, že jeho oblíbeným knihám nezpůsobil újmu on ale jeho Stroj, tomu by jeho tvůrce jistě nevěřil. A to by John ještě musel vysvětlovat, jak to, že se nezmínil, že s ním Stroj ještě udržuje jakýsi kontakt.

Proto si bývalý agent CIA jen mlčky rozepnul sako a následně i košili a obě si stáhnul z ramen. Ve svém životě měl oblečení zašpiněné širokou škálou různých věcí (nejčastěji krví a to svou vlastní i jiných), ale zelený čaj měl na sobě poprvé. Ještě štěstí, že si v knihovně nechával i náhradní oblečení.

Když pak potichu opustil místnost za účelem převléci se do čistého, tak si nevšiml páru modrých očí, které, byť skryté za brýlemi, pozorovaly každý jeho pohyb.

Až tiché klapnutí zavírajících dveří probralo samotářského milionáře, který se s nesouhlasným zavrtěním hlavou, opět dal do sbírání a rovnání knih. Některé myšlenky by ho totiž v souvislosti s Mr. Reesem neměly vůbec napadat. Bylo to totiž příliš nebezpečné. City celkově byly velice nebezpečnou věcí…

> NARUŠENÍ ROVNOVÁHY OBJEKTU……..... ÚSPĚŠNÉ
> VÝSLEDEK……………………… ZHROUCENÍ OBJEKTU...........NARUŠENÍ ROVNOVÁHY OSOBY SHAWOVÁ, SAMEEN.........UŠPINĚNÍ ZÁJMOVÉ OSOBY REESE, JOHN
> VÝSLEDEK - ZÁJEM ADMINA
> ULOŽIT POZNATEK - DŮLEŽITÉ

Komentáře z Blogu.cz:


1 KATKA KATKA | 30. dubna 2014 v 14:43 | Reagovat
Technika je úžasná věc :-? zájem tu je krásně Finche odhalil :-D na Johna budeme muset něco vylit častěji . Technická co je  Meďa za rasu pro lepší představivost :-)? Ještě přeji šťastný návrat  budu se těšit , jsem totiž z Irrelevant number nadšená :-D
2 Lex-san Lex-san | Web | 30. dubna 2014 v 15:52 | Reagovat
[1]: Méďa je belgický malinois. Jsem moc rád, že se ti povídka líbí. ;-)
3 Angela Angela | Web | 1. května 2014 v 10:47 | Reagovat
Říkala jsem si, že prostě POČKÁM, dokud to nebude zveřejněné všechno, ale nějak to nejde... Mimochodem, John mi spíš do páru seděl s jedním tím zločincem z videjka, kde se setkal poprvé s Méďou, ale nebudu tvůj pairing zatracovat a uvidíme :D
Jinak zatím samozřejmě všechno v pořádku, jen jestli bude nějaká kapitolka KRATŠÍ NEŽ STRÁNKA A5, tak si tvojí hlavu naservíruju na zlatým podnose, bráško! :D
4 Lex-san Lex-san | Web | 2. května 2014 v 16:27 | Reagovat
[3]: No musím se přiznat, že se mi zrovna u tohohle fandomu stránky trochu naskákaly, ale pořád to jsou podle mě ještě střípky :-D. Těší mě, že jsem tě zviklal a neodolala si a kousek příběhu sis přečetla. :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat